Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0,24% στα Αμοιβαία Κεφάλαια την Πέμπτη

Συνεχίστηκαν με ηπιότερους ρυθμούς οι πτωτικές τάσεις των Μετοχικών και Μικτών Α/Κ Ελληνικών τοποθετήσεων, με αποτέλεσμα το ενεργητικό της εγχώριας αγοράς Α/Κ να κλείσει την αποτίμηση της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου πτωτικά.

Πτώση 0,24% στα Αμοιβαία Κεφάλαια την Πέμπτη
Σχόλιο της Alpha Trust για την Πέμπτη 29/11/2012

Συνεχίστηκαν με ηπιότερους ρυθμούς οι πτωτικές τάσεις των Μετοχικών και Μικτών Α/Κ Ελληνικών τοποθετήσεων, με αποτέλεσμα το ενεργητικό της εγχώριας αγοράς Α/Κ να κλείσει την αποτίμηση της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου πτωτικά κατά 0,24% σε επίπεδα οριακά χαμηλότερα των 5,70 δισ. ευρώ.

Σημαντική επιρροή στην αρνητική πορεία άσκησαν και οι εκτεταμένες εξαγορές μεριδίων ύψους 7,47 εκατ. ευρώ, οι οποίες προήλθαν κυρίως από τα Α/Κ Χρηματαγοράς.

Αναλυτικότερα, τα υπό διαχείριση κεφάλαια των Μετοχικών Α/Κ μειώθηκαν περαιτέρω κατά 0,27% στα 1,56 δισ. ευρώ, επιβαρημένα τόσο από την αρνητική μέση ημερήσια απόδοση των Ελληνικών Μετοχικών Α/Κ (-0,69%) όσο και από τις εκροές ύψους 768,42 χιλ. ευρώ.
 
Ωστόσο, στις υπόλοιπες επιμέρους κατηγορίες παρατηρήθηκαν κέρδη σε αποδόσεις, εξαιρουμένης της πτωτικής αντίδρασης των Μετοχικών Α/Κ Αμερικής (-0,52%).
 
Τη μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας κατέγραψαν τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης (0,82%), ακολουθούμενα από τα Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών (0,32%), τα Διεθνή Μετοχικά Α/Κ (0,23%) και τα Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών (0,23%).

Παρόμοια πτώση της τάξης του 0,30% στα 917,27 εκατ. ευρώ σημείωσε το ενεργητικό των Μικτών Α/Κ, έπειτα και από απώλειες σε μερίδια ύψους 105,64 χιλ. ευρώ.

Πτωτικά κατά 0,09% στα 1,21 δισ. ευρώ κινήθηκε και το ενεργητικό των Ομολογιακών Α/Κ, παρά τις περιορισμένες εισροές νέων μεριδίων ύψους 59,29 χιλ. ευρώ και την ανοδική αντίδραση των Ελληνικών Ομολογιακών Α/Κ (0,27%).

Από την άλλη μεριά, οι υπόλοιπες επιμέρους κατηγορίες παρουσίασαν αρνητικές αποδόσεις, με κυριότερες αυτές των Διεθνών Ομολογιακών Α/Κ (-0,19%). Παράλληλα, απώλειες σε αποδόσεις καταγράφηκαν από τα Κρατικά Α/Κ Αναπτυγμένων Χωρών (-0,14%) και από τα Μη Κρατικά Α/Κ Επενδυτικής Διαβάθμισης (-0,04%).

Τέλος, οι σημαντικές ρευστοποιήσεις μεριδίων ύψους 5,52 εκατ. ευρώ επιδείνωσαν εκ νέου κατά 0,52% στα 1,11 δισ. την αξία του ενεργητικού των Α/Κ Χρηματαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο