Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΛΟΝΤΑ: Σχέδιο διάσπασης (ορθή επανάληψη)

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της από 19.12.2019 ανακοίνωσης με θέμα «Έγκριση και ολοκλήρωση διαδικασιών δημοσιότητας του Σχεδίου Διάσπασης της ΣΕΛΟΝΤΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.»

Σε συνέχεια των από 7/11/2019 και 27/11/2019 αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας αντίστοιχα για έναρξη των διαδικασιών διάσπασης με απόσχιση κλάδου ως κατωτέρω, ορισμό ημερομηνίας ισολογισμού μετασχηματισμού και διορισμό της εταιρείας «Deloitte Ανώνυμη Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών» προκειμένου να συντάξει (α) έκθεση γνωμοδότησης ως εμπειρογνώμονες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 ν. 4601/2019 και (β) έκθεσης αποτίμησης, η οποία απαιτείται, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν. 4548/2018, η ΣΕΛΟΝΤΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. («Εταιρεία» ή «Διασπώμενη») ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ενέκρινε στις 9/12/2019 το Σχέδιο Διάσπασης της Εταιρείας δι’ απόσχισης κλάδων με σύσταση νέων εταιρειών («Επωφελούμενες»), κατά συνδυασμένη εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 57 παρ. 3 του Νόμου 4601/2019 και του Νόμου 4548/2018, όπως ισχύουν, το οποίο και υποβλήθηκε αυθημερόν στις αρμόδιες Υπηρεσίες της εποπτεύουσας αρχής. Ειδικότερα αναφέρεται ότι η διάσπαση αφορά στην απόσχιση των κλάδων δραστηριότητας της Εταιρείας ως προς την παραγωγή γόνου και ιχθύων σε συγκεκριμένες περιοχές (εφεξής «οι Κλάδοι») προς συμμόρφωση στην από 15.02.2019 απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού (αριθμός υπόθεσης M.9110) η οποία έθεσε ως προϋπόθεση, για την ολοκλήρωση εξαγοράς των μετοχών της Εταιρείας από την υφιστάμενη μέτοχο αυτής, την προηγούμενη επίτευξη και έγκριση συμφωνίας πώλησης συγκεκριμένων κλάδων ως ενός συνόλου περιουσιακών στοιχείων, τα οποία να συνιστούν, από οργανωτική άποψη, αυτόνομη εκμετάλλευση, δηλαδή, σύνολο ικανό να λειτουργήσει αυτοδύναμα, σε τρίτο επενδυτή που να έχει λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Στους προαναφερθέντες κλάδους θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού ως αυτά εμφανίζονται στον ισολογισμό μετασχηματισμού του αποσχιζόμενου κλάδου της 30.09.2019. Όλες οι πράξεις που διενεργούνται μετά την ημερομηνία μετασχηματισμού (30.9.2019) και αφορούν στους αποσχιζόμενους κλάδους θα θεωρούνται ως διενεργηθείσες για λογαριασμό των Επωφελούμενων.

Με την ολοκλήρωση της διάσπασης (την ημέρα καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. της σχετικής εγκριτικής απόφασης της αρμόδιας Αρχής) επέρχονται τα ακόλουθα αποτελέσματα: α) ιδρύονται οι Επωφελούμενες Α και Β και η Διασπώμενη καθίσταται η μέτοχος αυτών λαμβάνοντας το σύνολο των μετοχών εκδόσεως των Επωφελούμενων και ειδικότερα είκοσι πέντε εκατομμύρια πεντακόσιες ογδόντα έξι χιλιάδες τριακόσιες ογδόντα τρείς (25.586.383) κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ (€1) εκάστη της Επωφελούμενης Α και τρία εκατομμύρια πεντακόσιες μία και οκτακόσιες ογδόντα (3.501.880) κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ (€1) εκάστη της Επωφελούμενης Β και β) οι Επωφελούμενες υποκαθίστανται ως καθολικοί διάδοχοι στο σύνολο της μεταβιβαζόμενης σε αυτές περιουσίας (ενεργητικό και παθητικό), όπως αυτή αποτυπώνεται στους ισολογισμούς μετασχηματισμού των αποσχιζόμενων κλάδων και διαμορφώνονται μέχρι τη μέρα ολοκλήρωσης της διάσπασης.

Η ολοκλήρωση της διάσπασης τελεί υπό την αίρεση της κατά Νόμο απαιτούμενης εγκρίσεως της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας καθώς και της λήψης όλων των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές. Περαιτέρω ανακοινώνεται, σύμφωνα με το άρθρο 65 σε συνδυασμό με το άρθρο 60 παρ. 1 του ν. 4601/2019, ότι το Σχέδιο Διάσπασης της Εταιρείας δι' απόσχισης κλάδου με σύσταση νέας εταιρείας έχει καταχωριστεί στο Γ.Ε.ΜΗ. με αριθμό πρωτοκόλλου 132410/19.12.2019 και δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εταιρείας την 19.12.2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v