Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MEVACO: Σύσταση Επιτροπής Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων

Σύσταση Επιτροπής Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων –

Εκλογή Προέδρου και συγκρότηση αυτής σε σώμα

 

 

Η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «MEVACO A.E.» (εφεξής καλουμένη ως «Εταιρεία»), γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014, τα ακόλουθα:

 

Α. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας στο πλαίσιο της άμεσης, ουσιαστικής και αποτελεσματικής συμμόρφωσης με τις επιταγές και τις εν γένει ρυθμίσεις των άρθρων 10-12 του νόμου 4706/2020 (ΦΕΚ Α΄ 136/17.07.20201), προέβη κατά τη συνεδρίαση αυτού της 16ης Ιουλίου 2021 στην σύσταση ενιαίας Επιτροπής Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων, η οποία αποτελείται από τρία (3) μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δύο (2) εκ των οποίων είναι ανεξάρτητα, καθώς και στον ορισμό των μελών αυτής.

 

Ειδικότερα ως μέλη της Επιτροπής Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων ορίσθηκαν οι κ.κ.:

1) Κωνσταντίνος Μητρόπουλος του Σωτηρίου και της Γεωργίας, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

2) Εμμανουήλ Μπαριταντωνάκης του Αντωνίου και της Μαρίας, Ανεξάρτητο Mη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

3) Βασιλική Κωστοπούλου του Δημητρίου και της Χρυσούλας, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Διευκρινίζεται, χάριν πληρότητας, ότι τα Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη της Επιτροπής Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων, ήτοι οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος του Σωτηρίου και Εμμανουήλ Μπαριταντωνάκης του Αντωνίου, πληρούν στο ακέραιο τις τασσόμενες εκ του ισχύοντος νομοθετικού και κανονιστικού εν γένει πλαισίου, ήτοι του άρθρου 4 παρ. 1 του ν. 3016/2002, ο οποίος διατηρείται σε ισχύ μέχρι την 17.07.2021, και του άρθρου 9 παρ. 1 και 2 του ν. 4706/2020, προϋποθέσεις και κριτήρια ανεξαρτησίας, γεγονός το οποίο έχει ελεγχθεί και διαπιστωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την διαδικασία υποβολής της σχετικής προτάσεώς του προς την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 29ης Ιουνίου 2021 περί αποδόσεως στα ως άνω φυσικά της ιδιότητας του Ανεξαρτήτου Μη Εκτελεστικού Μέλους.       

 

Κατ' εξαίρεση η θητεία της παρούσας Επιτροπής Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων έρχεται από τη σύσταση αυτής, ήτοι από 16.07.2021, και λήγει την 08.06.2022, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η θητεία του εκλεγέντος από την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 8ης Ιουνίου 2017 Διοικητικού Συμβουλίου, παρατεινόμενη μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει εκ του νόμου η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση.

 

Β. Η συσταθείσα Επιτροπή Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων συνήλθε την 16η Ιουλίου 2021 σε ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα ημερησίας διατάξεως την εκλογή Προέδρου μεταξύ των μελών της και τη συγκρότηση αυτής σε σώμα.

 

Κατά την ως άνω συνεδρίαση ως Πρόεδρος της Επιτροπής Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων εξελέγη ομόφωνα, κατόπιν ψηφοφορίας, ο κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος του Σωτηρίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

 

Κατόπιν τούτων, η Επιτροπή Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

1) Κωνσταντίνος Μητρόπουλος του Σωτηρίου και της Γεωργίας, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων.

2) Εμμανουήλ Μπαριταντωνάκης του Αντωνίου και της Μαρίας, Ανεξάρτητο Mη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μέλος της Επιτροπής Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων.

3) Βασιλική Κωστοπούλου του Δημητρίου και της Χρυσούλας, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μέλος της Επιτροπής Αποδοχών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων.

 

Ασπρόπυργος, 19 Ιουλίου 2021

Για την «MEVACO A.E.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v