Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Θετικά στοιχεία για το κινεζικό εμπόριο, με τις εξαγωγές να αυξάνονται κατά 28,1% τον Σεπτέμβριο. Συνεχίζει να προβληματίζει ο πληθωρισμός. Κλειστό λόγω τυφώνα το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα θετικά στοιχεία για το εμπόριο της Κίνας να αντισταθμίζουν τα ανησυχίες για τον πληθωρισμό λόγω της αύξησης των τιμών ενέργειας.

Οι κινεζικές εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 17,6% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, έναντι αύξησης 20% που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 28,1% έναντι του 21% που ανέμεναν οι αναλυτές. Τα στοιχεία αυτά άμβλυναν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,23% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,2% στις 28.174 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,27% ο Shanghai Composite στις 3.557 μονάδες, κέρδη 1,1% για τον CSI στις 4.937 μονάδες και 0,98% για τον Kospi στις 2.945 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχωρεί οριακά στις 7.571 μονάδες.

Οι συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ ακυρώθηκαν για σήμερα λόγω προειδοποίησης για τυφώνα.

Οι μετοχές εκπαίδευσης της Κίνας έκαναν ράλι μετά την κυβερνητική υποστήριξη για τα επαγγελματικά σχολεία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v