Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές. Κλειστά όλη την εβδομάδα λόγω του εορτασμού του σεληνιακού νέου έτους τα χρηματιστήρια της Κίνας, ενώ το Χονγκ Κονγκ θα μείνει κλειστό έως και τις 3 Φεβρουαρίου.

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, παρά την επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας της Κίνας και τις ανησυχίες για την αντιπαράθεση Ουκρανίας-Ρωσίας.

Χθες ανακοινώθηκαν τα επίσημα στοιχεία για την ανάπτυξη της δραστηριότητας στα κινεζικά εργοστάσια, η οποία επιβραδύνθηκε τον Ιανουάριο, με τον δείκτη PMI μεταποίησης του Ιανουαρίου να διαμορφώνεται στο 50,1, έναντι του 50,3 που ήταν τον Δεκέμβριο. Τα στοιχεία του Caixin/Markit έδειξαν συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας με τον PMI να υποχωρεί στο 49,1 τον Ιανουάριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,07% στις 27.001 μονάδες. Υψηλότερα κατά 1,07% ο δείκτης Hang Seng στις 23.802 μονάδες και κατά 0,03% ο ASX στις 7.268 μονάδες.

Τα χρηματιστήρια της Κίνας και της Νότιας Κορέας παρέμειναν κλειστά για την παραμονή του Σεληνιακού Νέου Έτους, ενώ οι αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης ολοκλήρωσαν νωρίτερα τις συνεδριάσεις τους. Στην Ινδία, ο δείκτης Nifty 50 σημείωσε κέρδη 1,3%.

Σημειώνεται πως τα χρηματιστήρια της Κίνας θα παραμείνουν κλειστά ολόκληρη την εβδομάδα, και του Χονγκ Κονγκ από την 1η Φεβρουαρίου έως και την 3η Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v