Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wall «τρομάζει» τις ασιατικές αγορές

Οι φόβοι για τα εταιρικά κέρδη και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας ρίχνουν και τα ασιατικά χρηματιστήρια. Σε χαμηλό έξι μηνών ο Nikkei και ενός έτους ο ASX, μετά το χθεσινό sell-off στη Wall Street.

Η Wall «τρομάζει» τις ασιατικές αγορές

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών υποχωρούν οι μετοχές στο ιαπωνικό χρηματιστήριο, ενώ μεγάλες πιέσεις δέχεται και η αγορά της Αυστραλίας, στον απόηχο των χθεσινών ρευστοποιήσεων στη Wall Street, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας και για τα εταιρικά κέρδη.

Το κλίμα επιβαρύνεται παράλληλα από τις ανησυχίες για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, αλλά και για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με επίκεντρο τη Σαουδική Αραβία αυτή τη φορά, ενώ τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κίνα για στήριξη της αγοράς δεν κατάφεραν να καθησυχάσουν τους επενδυτές για της επιπτώσεις της σινοαμερικανικής εμπορικής διένεξης.

Σήμερα το πρωί, η αρμόδια τραπεζική και ασφαλιστική αρχή της Κίνας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτρέπει στις εταιρείες διαχείρισης ασφαλιστικών τίτλων να λανσάρουν προϊόντα που παρέχουν στήριξη ρευστότητας στις εισηγμένες εταιρείες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει απώλειες 2% (από την αρχή του έτους έχει υποχωρήσει κατά περισσότερο από 18,5%), ενώ ο δείκτης Nikkei κάνει «βουτιά» 3,45% στις 21.331 μονάδες.

Πτώση 2,82% για τον ASX στις 5.759 μονάδες, 2,41% για τον Kospi στις 2.047 μονάδες,2,1% για τον Hang Seng στις 24.720 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 1,82% κινείται ο Shanghai Composite στις 2.555 μονάδες και κατά 1,79% ο CSI στις 3.131 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v