Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπόριο και Μ. Ανατολή πιέζουν τις ασιατικές αγορές

Δεν κράτησε η ευφορία που δημιούργησε το "παράθυρο" της Fed για μειώσεις επιτοκίων. Στο επίκεντρο επανέρχονται οι ανησυχίες για τις εμπορικές διενέξεις και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Εμπόριο και Μ. Ανατολή πιέζουν τις ασιατικές αγορές

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς μετά τη χθεσινή «ανάσα», ελέω Fed,  σήμερα επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τις εμπορικές διενέξεις αλλά και τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Οι ανησυχίες για πολεμική αντιπαράθεση στη Μέση Ανατολή αυξήθηκαν μετά την κατάρριψη αμερικανικού drone από το Ιράν και σήμερα οι New York Times έγραψαν πως ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε εγκρίνει τη διενέργεια στρατιωτικών επιθέσεων σε συγκεκριμένους στόχους στο Ιράν ως αντίποινα, αν και τελικά η επίθεση δεν εξαπολύθηκε.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,15% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε απώλειες 0,95% στις 21.258 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,33% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.997 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,55% στις 28.392 μονάδες, κατά 0,5% ο δείκτης ASX στις 6.734 μονάδες και κατά 0,44% ο Kospi στις 2.122 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v