Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Απομακρύνονται από το χαμηλό έτους οι ασιατικές μετοχές. Στήριξη από τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της Κίνας. Η προσοχή στην Evergrande.

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για την επίπτωση της παραλλαγής «Όμικρον» του νέου κορωνοϊου, ενώ υποστηρικτικά λειτούργησε και η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας απελευθέρωσε ρευστότητα 188 δις. δολαρίων μέσω της  μείωσης του ποσού των μετρητών που θα πρέπει να έχουν ως αποθεματικό οι τράπεζες. Πρόκειται για την δεύτερη φορά φέτος που προβαίνει σε αντίστοιχη κίνηση.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και τις εξελίξεις στην προβληματική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Evergrande, αναμένοντας να δουν εάν πλήρωσε ποσό 82,5 εκατ. δολαρίων εντός της προθεσμίας της περιόδου χάριτος των 30 ημερών, που έληξε τη Δευτέρα (ώρα Νέας Υόρκης). Ορισμένοι offshore ομολογιούχοι, πάντως, δεν έχουν λάβει την πληρωμή τους, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,89% στις 28.455 μονάδες.

Ράλι 2,16% για τον Hang Seng στις 23.857 μονάδες, κέρδη 1% καταγράφει ο ASX στις 7.605 μονάδες, κατά 0,62% ενισχύεται ο Kospi στις 2.991 μονάδες και 0,36% ο CSI στις 4.910 μονάδες ενώ ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,1% στις 3.585 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v