Πιέσεις στις ασιατικές αγορές λόγω Συρίας

Το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης στη Συρία δημιουργεί αναταράξεις στις ασιατικές αγορές. Ισχυρότατο πλήγμα για το χρηματιστήριο των Φιλιππίνων, που υποχωρούσε έως και 5,9%.

Συνεχίζεται και σήμερα η πτώση στις Ασιατικές αγορές, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, που πυροδότησαν γενικό selloff στα χρηματιστήρια παγκοσμίως.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχωρούσε κατά 1,9%, ενώ με απώλειες 1,51% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 13.338,46 μονάδες.

Απώλειες 1,03% για τον δείκτη ASX στις 5.078 μονάδες, 1,48% για τον δείκτη Hang Seng στις 21.150,7 μονάδες, ενώ οριακά χαμηλότερα κινούνταν οι δείκτες Kospi και CSI στις 1.884,5 μονάδες (-0,07%) και 2.337,8 μονάδες (-0,13%) αντίστοιχα. Αντιθέτως, ο δείκτης Shanghai Composite «γύρισε» σε θετικό έδαφος και αυτήν την ώρα κινείται 0,26% υψηλότερα στις 2.109 μονάδες.

Η κλιμάκωση της έντασης στη Συρία έχει επιδεινώσει την φυγή των επενδυτών, οι οποίοι έχουν ήδη βγάλει δισεκατομμύρια δολάρια από τις αναδυόμενες αγορές λόγω των εκτιμήσεων ότι η Fed θα αρχίσει να περιορίζει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της καθώς ανακάμπτει η αμερικανική οικονομία.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης MSCI των Αναδυόμενων Αγορών κατέγραψε πτώση 0,9%, λόγω της υποχώρησης των δεικτών σε Νότια Κορέα, Μαλαισία και Ινδονησία.

Ισχυρότατο πλήγμα δέχθηκαν ιδιαίτερα οι αγορές των Φιλιππίνων και της Ινδονησίας, με τον δείκτη PSE των Φιλιππίνων να κάνει «βουτιά» έως και 5,9% και της Ινδονησίας 3,7%, καθώς οι επενδυτές αναζητούν πιο ασφαλείς τοποθετήσεις.

Σημειώνεται ότι τα παγκόσμια funds είχαν αποσύρει περίπου 44 δισ. δολάρια από μετοχές και ομόλογα των αναδυόμενων αγορών από τα τέλη Μαΐου μέχρι την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η EPFR Global, εταιρεία που παρακολουθεί την ροή των funds.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v