Τρίτη πτωτική συνεδρίαση στις αγορές της Ασίας

Ήπιες πιέσεις αφού η κεφαλαιοποίηση των αγορών παγκοσμίως έφτασε σε νέο ρεκόρ. Ξεκινά μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων. Χαμηλότερα των προσδοκιών τα οικονομικά μεγέθη στην Κίνα. Στροφή επενδυτών σε πολύτιμα μέταλλα και ιαπωνικά ομόλογα.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι ασιατικοί δείκτες, παίρνοντας την σκυτάλη από τη Wall Street. Οι επενδυτές στρέφονται και πάλι στον χρυσό που κινείται ανοδικά κατά 0,4% στα 1.323 δολ. ανά ουγκιά, όπως επίσης και στα ιαπωνικά ομόλογα, των οποίων οι αποδόσεις έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013. Η απόδοση των 10ετών τίτλων άγγιξε το 0,545%, ενώ η απόδοση των αντίστοιχων αμερικανικών Treasury διαμορφώνεται στο 2,57%.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με οριακές απώλειες 0,08% στις 15.302 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,3% στις 23.235 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,31% στις 2000 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με πτώση 1,02% στις 5442 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,6% στις 2051 μονάδες και το CSΙ 300 κατά 0,77% στις 2163 μονάδες.

«Τα διεθνή χρηματιστήρια υποχωρούν καθώς την προηγούμενη εβδομάδα, η συνολική κεφαλαιοποίηση των αγορών έφτασε σε νέο ρεκόρ, αγγίζοντας τα 66 τρισ. δολ.» σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg. Αρκετοί αναλυτές συμπληρώνουν πως και τα οικονομικά μεγέθη της Κίνας που αποδείχθηκαν κατώτερα των προσδοκιών. Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 2,3% τον Ιούνιο από 2,5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν 2,5%. Οι τιμές παραγωγού παράλληλα, υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο δύο ετών.

Επίσης, υπάρχει νευρικότητα καθώς ξεκίνησε η περίοδος ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων. Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνουν αποτελέσματα – μεταξύ άλλων – οι Citigroup, JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Yahoo! και Johnson & Johnson. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, τα κέρδη των εταιριών του S&P 500 κατέγραψαν στο τρίμηνο μέση αύξηση 5%, και μέση αύξηση πωλήσεων 3%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v