Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Σε χαμηλό δυόμισι μηνών ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας, με την πτώση των τιμών του πετρελαίου να πιέζει κυρίως τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου. Ανοδικά τα κινεζικά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση βελτιωμένων στοιχείων για παραγωγή στα εργοστάσια και τιμές στο λιανικό εμπόριο.

Σε αρνητικό πεδίο κινούνται οι ασιατικές αγορές πλην κινεζικών, καθώς η «βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου κάνει νευρικούς τους επενδυτές εν όψει της αναμενόμενης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων αυτήν την εβδομάδα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί σε χαμηλό δυόμισι μηνών, καταγράφοντας απώλειες 1,3%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο, που έφτασε να χάνει έως και 3% λόγω των ισχυρών πιέσεων σε μετοχές του ενεργειακού τομέα, έκλεισε τελικά χαμηλότερα κατά 1,8% στις 18.883 μονάδες.

Πτώση 0,91% για τον δείκτη Hang Seng στις 21.268 μονάδες, 1,9% για τον ASX στις 4.981 μονάδες και 1,07% για τον Kospi στις 1.927 μονάδες.

Αντιθέτως, τα κινεζικά χρηματιστήρια διαφοροποιήθηκαν, καταγράφοντας κέρδη έως 1,5% λόγω της ανακοίνωσης το Σάββατο βελτιωμένων στοιχείων για την παραγωγή στα εργοστάσια και για τις τιμές στο λιανικό εμπόριο. Ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,09% στις 3.471 μονάδες και κατά 1,23% ο δείκτης CSI στις 3.652 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v