Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στα απογοητευτικά στοιχεία για τον PMI της Ιαπωνίας και επικεντρώνοτναι στην πρόσφατη ανάκαμψη των χρηματιστηρίων. Υπό πίεση η στερλίνα λόγω ανησυχιών για Brexit.

Με κέρδη ξεκινά η εβδομάδα για τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση διαφόρων στοιχείων για την πορεία της βιομηχανίας τον Φεβρουάριο, την ώρα που η στερλίνα κινείται πτωτικά λόγω ανησυχιών ότι μπορεί ακόμα η Βρετανία να αποφασίσει έξοδο από την ΕΕ.

Στην Ιαπωνία, ο προκαταρκτικός δείκτης PMI Markit/Nikkei υποχώρησε στο 50,2 τον Φεβρουάριο από 52,3 τον προηγούμενο μήνα, κάτι που ενδεχομένως να αποτελέσει "κακό οιωνό" για την υπόλοιπη περιοχή, ωστόσο οι επενδυτές επικέντρωσαν την προσοχή τους στην πρόσφατη ανάκαμψη των χρηματιστηρίων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,8% υψηλότερα, ενώ με κέρδη 0,9% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 16.111 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,7% ο δείκτης Hang Seng στις 19.423 μονάδες, 0,96% ο δείκτης ASX στις 5.056 μονάδες, οριακά υψηλότερα ο δείκτης Kospi στις 1.916 μονάδες, ενώ κέρδη περίπου 2% καταγράφουν οι δείκτες Shanghai Composite και CSI στις 2.918 μονάδες και 3.110 μονάδες αντίστοιχα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v