Πτωτικά οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα σε Fed-BoJ

Κατοχύρωση κερδών εν όψει των συνεδριάσεων της Fed και της Τράπεζας της Ιαπωνίας αυτήν την εβδομάδα. Πληροφορίες φέρουν την Τράπεζα της Ιαπωνίας να εξετάζει αρνητικά επιτόκια και στο πρόγραμμα δανεισμού της προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Με αρνητικά πρόσημα ξεκινά η εβδομάδα για τις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών εν όψει των συνεδριάσεων της Fed και της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας αυτήν την εβδομάδα.

Την Παρασκευή το Bloomberg είχε μεταδώσει πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας εξετάζει αρνητικά επιτόκια και στο πρόγραμμα δανεισμού της προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αν και ορισμένοι επενδυτές θεωρούν πως η τράπεζα δεν θα μεταβάλει την πολιτική της.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,4%, ενώ με απώλειες 0,76% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 17.439 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,41% ο δείκτης Hang Seng στις 21.337 μονάδες, κατά 0,7% ο δείκτης ASX στις 5.299 μονάδες, κατά 0,05% ο δείκτης Kospi στις 2.014 μονάδες, κατά 0,54% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.943 μονάδες και κατά 0,41% ο δείκτης CSI στις 3.161 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v