Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών οι ασιατικές αγορές

Ο φόβος του Brexit στέλνει τις ασιατικές αγορές σε χαμηλό τεσσάρων μηνών. Συνεδριάζουν αυτήν την εβδομάδα Fed, Τράπεζα της Αγγλίας, SNB και Τράπεζα της Ιαπωνίας. Ράλι για το γεν.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών υποχωρούν οι ασιατικές μετοχές, με το γεν να εκτιμάσσεται καθώς οι επενδυτές "γυρίζουν την πλάτη" σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου εν όψει των συνεδριάσεων κεντρικών τραπεζών αυτήν την εβδομάδα αλλά και εν μέσω νευρικότητας εν αναμονή του δημοψηφίσματος στη Βρετανία για την παραμονή (ή όχι) της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το κλίμα επιβαρύνεται τις τελευταίες ημέρες από τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται ανά τον κόσμο και τα οποία τονίζουν την αδυναμία που εμφανίζει η παγκόσμια ανάπτυξη, παρά την ποσοτική χαλάρωση στην οποία προχωρούν τα τελευταία χρόνια οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

Αυτήν την εβδομάδα συνεδριάζουν οι Fed, Τράπεζα της Αγγλίας, Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας και Τράπεζα της Ιαπωνίας, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως όλες θα αποφασίσουν να διατηρήσουν αμετάβλητη τη νομισματική τους πολιτική, καθώς τηρούν επιφυλακτική στάση για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει ένα ενδεχόμενο Brexit.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει απώλειες 1,7%, τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από τις 5 Απριλίου, ενώ τις τελευταίες δυο συνεδριάσεις έχει υποχωρήσει 3,4%.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με "βουτιά" 3,61% στις 16.019 μονάδες, ενώ πτώση 2,55% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 20.505 μονάδες, 1,91% ο δείκτης Kospi στις 1.979 μονάδες, 0,84% ο ASX στις 5.391 μονάδες, 1,12% ο Shanghai Composite στις 2.894 μονάδες και 1,14% ο CSI στις 3.127 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v