Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στις ασιατικές αγορές

Ξαναβρήσκουν τον βηματισμό τους τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο, μετά το σοκ που προκάλεσε η απόφαση για Brexit.

Ανοδικά κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο του χθεσινού ράλι στη Wall Street, καθώς οι παγκόσμιες αγορές δείχνουν να ανακτούν κάποια ισορροπία μετά το σοκ του Brexit.

Μετά τον αρχικό πανικό, οι αναλυτές σημειώνουν τώρα πως δεν φαίνεται ο πανικός αυτός να μετατρέπεται σε κρίση ή κάτι σοβαρό, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Μάλιστα χθες, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως αναμένει σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας βραχυπρόθεσμα, αν και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την παγκόσμια ανάπτυξη μακροπρόθεσμα. 

Ωστόσο, οι προσδοκίες πως οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο θα προχωρήσουν σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής, λόγω του Brexit, έχει αυξήσει τη διάθεση για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύεται κατά 1,5%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε οριακά υψηλότερα στις 15.575 μονάδες.

Κέρδη 1,51% για τον δείκτη Hang Seng στις 20.745 μονάδες, 1,71% για τον ASX στις 5.310 μονάδες, 0,72% για τον δείκτη Kospi στις 1.970 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,12% υποχωρεί ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.928 μονάδες.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v