Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Αντιφατικά μηνύματα στέλουν οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση Τραμπ - Σι την επόμενη εβδομάδα. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τη μεταποίηση της Κίνας

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης στέλνουν ανάμικτα σινιάλα για την πορεία τους, με τις ενδείξεις ισχυροποίησης της αμερικανικής οικονομικής ανάπτυξης αλλά επιβράδυνσης της ευρωπαϊκής.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας, που επεκτάθηκε στις 51,8 μονάδες τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ ο δείκτης του τομέα υπηρεσιών αυξήθηκε στο 55,1 από 54,2 τον προηγούμενο μήνα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Ζινπινγκ την επόμενη εβδομάδα, μετά και το tweet του κ. Τραμπ χθες που ανέφερε πως οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να ανεχτούν τα τεράστια εμπορικά ελλείμματα και τις απώλειες θέσεων εργασίας. Ανέφερε επίσης πως η συνάντηση, που αναμένεται να καλύψει και τις διαφορές για τη Β. Κορέα και τις στρατηγικές φιλοδοξίες της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα, «θα είναι πολύ δύσκολη».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,15, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται χαμηλότερα κατά 0,22% στις 19.021 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,52% ο Hang Seng στις 24.173 μονάδες, κατά 0,47% ο ASX στις 5.903 μονάδες και κατά 0,1% ο Kospi στις 2.162 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,34% στις 3.221 μονάδες και κατά 0,42% μονάδες ο CSI στις 3.451 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v