Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Διατήρηση των επιτοκίων της σε "πολύ χαμηλά" επίπεδα και ευελιξία στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αποφάσισε η Τράπεζα της Ιαπωνίας. Σε δημόσια διαβούλευση στην Κίνα πρόταση για χαλάρωση του ελέγχου των μετοχικών κινήσεων στρατηγικών επενδυτών.

Με επιφυλάξεις υποδέχονται οι επενδυτές στα ασιατικά χρηματιστήρια τις αποφάσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκια της «πολύ χαμηλά», κάνει πιο ευέλικτο το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που έχει θέσει σε εφαρμογή.

Η ανακοίνωση αυτή ανακούφισε κάπως τους επενδυτές στην αγορά ομολόγων, καθώς οι μικρές τροποποιήσεις στην πολιτική της Τράπεζας της Ιαπωνίας δεν φαίνεται να αποτελούν ένδειξη ριζικής στροφής σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική της τράπεζας.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας έθεσε σε δημόσια διαβούλευση πρόταση για τη χαλάρωση του ελέγχου των μετοχικών κινήσεων στρατηγικών επενδυτών στην κινεζική οικονομία, με έμφαση στη διαχείριση μετοχών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei ενισχύεται κατά 0,24% στις 22.599 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,19% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.874 μονάδες, κατά 0,17% ο δείκτης ASX στις 6.379 μονάδες, αμετάβλητος στις 2.293 μονάδες ο Kospi, ενώ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,36% στις 28.629 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v