Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στην Κίνα εν αναμονή των νέων δασμών Τραμπ

Η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει ακόμα και σήμερα νέους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα 200 δισ. δολαρίων. Κλειστό λόγω αργίας το χρηματιστήριο του Τόκιο

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τις νέες αναφορές από την Ουάσινγκτον για ανακοίνωση ακόμα και σήμερα ενός νέου γύρου δασμών σε κινεζικές εισαγωγές και πιθανή άρνηση του Πεκίνου να συμμετέχει σε εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.

Ανώτατο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε στο Reuters πως ο αμερικανός πρόεδρος είναι πιθανό να ανακοινώσει ακόμα και σήμερα νέους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές περίπου 200 δισ. δολαρίων.

Το επίπεδο των δασμών πιθανότατα θα είναι γύρω στο 10%, σύμφωνα με την Wall Street Journal, χαμηλότερα δηλαδή του 25% που είχε δηλώσει πως εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση.

Κατά την WSJ, το Πεκίνο ενδεχομένως να αρνηθεί να συμμετέχει στις προτεινόμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ αργότερα αυτόν τον μήνα, εάν η κυβέρνηση Τραμπ προχωρήσει στην επιβολή αυτών των δασμών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες 1,2%, ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,17% στις 2.650 μονάδες, κατά 1,18% ο CSI στις 3.203 μονάδες, κατά 1,6% ο δείκτης Hang Seng στις 26.850 μονάδες και κατά 0,85% ο δείκτης Kospi στις 2.298 μονάδες, ενώ αντιθέτως υψηλότερα κατά 0,23% κινείται ο δείκτης ASX στις 6.290 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο παραμένει σήμερα κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v