Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Tο γενικότερο κλίμα παραμένει επιβαρυμένο από τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη λόγω των αυξανόμενων επιτοκίων.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα ισχυρά εταιρικά κέρδη από τις ΗΠΑ να λειτουργούν θετικά, ωστόσο το γενικότερο κλίμα παραμένει επιβαρυμένο από τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη λόγω των αυξανόμενων επιτοκίων.

Οι επενδυτές αναμένουν στοιχεία για τον πληθωρισμό της Βρετανίας, ενώ χθες η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε αυξημένο πληθωρισμό, με τις αγορές να αναθεωρούν προς τα πάνω τον αναμενόμενο ρυθμό σύσφιξης των επιτοκίων της χώρας.

Εξάλλου σήμερα ήταν να ανακοινωθούν στοιχεία για τις τιμές κατοικιών της Κίνας, ωστόσο η ανακοίνωση αναβλήθηκε, ενώ σήμερα ξεκινά και η διήμερη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας της Ινδονησίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,61% στις 27.322 μονάδες.

Απώλειες 0,7% για τον Shanghai Composite στις 3.059 μονάδες, 1,07% για τον CSI στις 3.796 μονάδες, 0,14% για τον Kospi στις 2.247 μονάδες και 1,39% για τον Hang Seng στις 16.683 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,34% στις 6.999 μονάδες.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v