Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στις ασιατικές αγορές μετά τις κινεζικές δεσμεύσεις

Ο δείκτης Nikkei 225 στην Ιαπωνία κατέγραψε άνοδο 0,63% στις 21.815 μονάδες, καθώς το γεν υποχώρησε μετά από δυο ημέρες ανόδου, στηρίζοντας την άνοδο των εξαγωγικών μετοχών.

Ανοδος στις ασιατικές αγορές μετά τις κινεζικές δεσμεύσεις

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται σήμερα οι αγορές της Ασίας μετά τις δεσμεύσεις του κινέζου προέδρου Σι να διευρύνει σημαντικά την πρόσβαση στην αγορά εντός του έτους. 

Το μήνυμα του κινέζου Προέδρου, που επιχειρεί να καθησυχάσει όσους ανησυχούν για έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οδήγησε τις αγορές σε ανοδική κίνηση. 

Ο Σι, μιλώντας στο Boao Forum, γνωστό και ως Νταβός της Ασίας, υποσχέθηκε στις ξένες εταιρίες μεγαλύτερη πρόσβαση στον κινεζικό τραπεζικό κλάδο και τη μεταποίησης, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση για περαιτέρω οικονομική απελευθέρωση. 

"Είναι μουσική για τα αυτιά των επενδυτών", ανέφερε χαρακτηριστικά αναλυτής, σχολιάζοντας και την ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς μετά τις δηλώσεις. 

Ο δείκτης Nikkei 225 στην Ιαπωνία κατέγραψε άνοδο 0,63% στις 21.815 μονάδες, καθώς το γεν υποχώρησε μετά από δυο ημέρες ανόδου, στηρίζοντας την άνοδο των εξαγωγικών μετοχών, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Asia Dow κατέγραψε άνοδο 0,71% στις 3.594 μονάδες.

Ανοδος 1,12% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, στις 30.564 μονάδες ενώ ο Shanghai στην Κίνα κινείται 0,54% υψηλότερα στις 3.155 μονάδες.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v