Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές μετά τα στοιχεία για το κινεζικό εμπόριο

Η Κίνα ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις εξαγωγές και εισαγωγές του Μαρτίου, δίνοντας ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές μετά τα στοιχεία για το κινεζικό εμπόριο

Σε υψηλότερο επίπεδο συνεχίζουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου εμπορικών στοιχείων από την Κίνα και εν μέσω της προσπάθειας ορισμένων χωρών να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους με μερική άρση των περιορισμών που στόχο έχουν να εμποδίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊόυ.

Αναλυτές ανέφεραν πως ορισμένοι κίνδυνοι που απειλούσαν με πολύ βαθύτερη και παρατεταμένη ύφεση έχουν αρχίσει να υποχωρούν λόγω της επιβράδυνσης των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε μεγάλες οικονομίες, αλλά και λόγω της σειράς των νομισματικών και δημοσιονομικών μέτρων που λαμβάνονται παγκοσμίως.

Θετικά επιδρά στο κλίμα και η ανακοίνωση των στοιχείων για τις κινεζικές εξαγωγές, που τον Μάρτιο μειώθηκαν «μόνο» 6,6% σε ετήσια βάση, έναντι «βουτιάς» 14% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 0,9% έναντι πτώση 9,5% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 3,13% στις 19.638 μονάδες.

Κέρδη 1,1% για τον Shanghai Composite στις 2.813 μονάδες, 1,37% για τον CSI στις 3.804 μονάδες, 1,62% για τον Kospi στις 1.852 μονάδες, 0,87% για τον Hang Seng στις 24.512 μονάδες και 1,9% για τον ASX στις 5.542 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v