Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω κορωνοϊού στις ασιατικές αγορές

Ο επικεφαλής της Fed προειδοποίησε για τη χειρότερη ύφεση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πιέσεις λόγω κορωνοϊού στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για δεύτερο κύμα μολύνσεων κορωνοϊού, αλλά και λόγω των χθεσινών δυσοίωνων δηλώσεων του επικεφαλής της Fed.

«Ο δρόμος για τη συνέχεια είναι εξαιρετικά αβέβαιος και υπόκειται σε σημαντικά πτωτικά ρίσκα», ανέφερε ο Jerome Powell σε ομιλία του, ενώ προειδοποίησε για ύφεση χειρότερη από οποιαδήποτε άλλη μεταπολεμική ύφεση. Παράλληλα, ζήτησε επιπλέον δημοσιονομικές δαπάνες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε πτώση 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με πτώση 1,74% στις 19.914 μονάδες.

Απώλειες 0,74% για τον Shanghai Composite στις 2.876 μονάδες, 0,85% για τον CSI στις 3.934 μονάδες, 1,3% για τον Kospi στις 1.915 μονάδες, 1,3% για τον Hang Seng στις 23.868 μονάδες και 1,52% για τον ASX στις 5.429 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v