Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα οι ασιατικές αγορές

Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η τιμή του πετρελαίου. Λήγει σήμερα ακόμα μία προθεσμία πληρωμής ομολογιούχων της Evergrande. Στο επίκεντρο έρχονται τα εταιρικά αποτελέσματα.

Υψηλότερα οι ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με στήριξη από τα κέρδη στην Κίνα, ενώ το πετρέλαιο συνεχίζει την ανοδική του πορεία εντείνοντας τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Στο επίκεντρο αυτήν την εβδομάδα θα βρεθούν τα εταιρικά αποτελέσματα των ΗΠΑ, που εκτιμάται ότι θα έχουν επηρεαστεί από τις διαταράξεις στις προμήθειες και τα αυξημένα κόστη, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις λιανικές πωλήσεις.

Εν τω μεταξύ, η προσοχή παραμένει στραμμένη στις εξελίξεις στην καταχρεωμένη κινεζική εταιρεία Evergrande, καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία για την πληρωμή κουπονιών ύψους άνω των 148 εκατ. δολαρίων. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία ήδη έχασε τις προθεσμίες για άλλες δύο πληρωμές που έπρεπε να καταβάλει τον περασμένο μήνα. Η διαπραγμάτευση της Evergrande καθώς και της Evergrande Property Services Group έχει αναστελεί από τις 4 Οκτωβρίου, εν αναμονή της ανακοίνωσης κάποιου σημαντικού deal.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,7% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημειώνει άνοδο 1,52% στις 28.478 μονάδες. 

Υψηλότερα κατά 0,45% ο Shanghai Composite στις 3.607 μονάδες, κατά 0,58% ο CSI στις 4.958 μονάδες, κέρδη 2,2% για τον Hang Seng στις 25.375 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,21% στις 7.601 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v