Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Απογοητευτικά τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις της Κίνας. Απρόσμενη συρρίκνωση της ιαπωνικής οικονομίας το γ’ τρίμηνο. Η συνάντηση Σι-Μπάιντεν στο πλαίσιο της Συνόδου των G20 δεν προκάλεσε κάποια σημαντική αντίδραση των αγορών.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να προσπαθούν παράλληλα να αφομοιώσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της προσαρμογής της κινεζικής πολιτικής κατά της Covid και του πακέτου διάσωσης για τον προβληματικό κλάδο των ακινήτων της χώρας.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, η οποία αυξήθηκε κατά 5% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, έναντι 6,3% τον Σεπτέμβριο, ενώ οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,5%, καταγράφοντας την πρώτη πτώση τους από τον Μάιο.

Στην Ιαπωνία, τα προκαταρκτικά στοιχεία έδειξαν πως η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε το γ’ τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα κατά 1,2%, έναντι αύξησης 1,1% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ των προέδρων της Κίνας και των ΗΠΑ στο πλαίσιο της συνόδου των G20 δεν προκάλεσε κάποια σημαντική αντίδραση στις αγορές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,1% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,2% στις 28.019 μονάδες.

Κέρδη 1,31% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.123 μονάδες, 1,56% ο CSI στις 3.852 μονάδες και 3,5% ο Hang Seng στις 18.236 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Kospi υποχωρεί κατά 0,15% στις 2.471 μονάδες και κατά περίπου 0,1% ο ASX στις 7.345 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v