Θετικο "γύρισμα" στις ευρωαγορές με προσδοκίες για ΕΚΤ

Τα απογοητευτικά στοιχεία για το ΑΕΠ της ευρωζώνης, πίεσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις πρώτες ώρες των συνεδριάσεων, αλλά το μεσημέρι εκδηλώνονται "αγορές στα χαμηλά", με τις προσδοκίες στην ΕΚΤ. Πλούτος εταιρικών ανακοινώσεων Q2.

Θετικό "γύρισμα" εκδηλώνεται το μεσημέρι στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που ξεκίνσαν την συνεδρίαση πτωσικά, όταν τα απογοητευτικά στοιχεία για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης προκαλούν αμφιβολίες για την οικονομική ανάκαμψη του μπλοκ.

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης παρέμεινε αμετάβλητο το β' τρίμηνο, έναντι αύξησης 0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε πως ο πληθωρισμός βρίσκεται σε χαμηλό πενταετίας.

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε απροσδόκητη συρρίκνωση του ΑΕΠ του β' τριμήνου, για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο, ενώ ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών μείωσε τις προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας του το 2014 και το 2015.

Η δυσοίωνη εικόνα από το οικονομικό μέτωπο όμως, κλιμάκωσε τις προσδοκίες ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε αντισυμβατικά μέτρα, γεγονός που "προσκάλεσε" αγοραστές.

Μετά Ο DAX της Φρανκφούρτης σημειώνει άνοδο κατά 0,41% στις 9.238 μονάδες, ενώ ανοδο 0,5% καταγράφει κι ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.216 μονάδες. Ανοδος 0,05% για τον ισπανικό IBEX στις 10.638 μονάδες και 0,6% για τον ιταλικό FT MIB στις 19.640 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος γύρισαν Λονδίνο και Λισαβόνα. Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,56% στις 6.695 μονάδες, ενώ κατά 0,97% ενισχύεται ο πορτογαλικός δείκτης PSI στις 5.504 μονάδες.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v