Ισχυρά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Συνεχίζεται η ανοδική κίνηση στις ευρωαγορές, με την κινεζική οικονομία στο επίκεντρο, μετά και τα μέτρα που ανακοίνωσε το Πεκίνο.

Το... νήμα από την ισχυρή άνοδο σε Wall Street και ασιατικές αγορές, με αποκορύφωμα την άνοδο άνω του 7% για τον Nikkei, παίρνουν οι ευρωπαϊκές αγορές που ξεκινούν έντονα ανοδικά.

Ετσι, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 2,1% στις 10.487 μονάδες, με τον CAC 40 στο Παρίσι να καταγράφει κέρδη 2,2% στις 4.698 μονάδες και τον FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται 1,8% στις 6.251 μονάδες.

Ανοδο 1,75% καταγράφει ο IBEX 35 στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης, ενώ 1,7% υψηλότερα κινείται και ο FTSE MIB στο Μιλάνο.

O ευρύτερος δείκτης Stoxx 600 εμφανίζει κέρδη 2% στις 366 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι προσδοκίες για ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας. Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα ενισχύσει τη δημοσιονομική πολιτική, τις δαπάνες για υποδομές και θα επιταχύνει τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος για να στηρίξει την οικονομία.

Ακόμη, οι επενδυτές προβληματίζονται για τις επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία ενδεχόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, με επιφανείς οικονομολόγους όπως ο Martin Wolf και ο Joseph Stiglitz να ζητούν από τη Fed να μην κάνει κίνηση ακόμη, μια εβδομάδα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v