Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, μετά τα (κάπως) καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την κινεζική οικονομία. Μεγαλύτερα τα κέρδη για τον DAX, καθώς οι κινήσεις αναδιάρθρωσης της Deutsche Bank ικανοποιούν τους επενδυτές αλλά και λόγω του deal Wincor Nixdorf. Χαμηλότερα τα futures της Wall.

Από λίγο χαμηλότερο επίπεδο άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όμως γρήγορα γύρισαν σε θετικό πεδίο, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ της Κίνας, το οποίο υποχώρησε κάτω από το 7% για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση, αν και τα στοιχεία ήταν καλύτερα του αναμενόμενου.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι μετοχές των εμπορευμάτων, καθώς οι τιμές των μετάλλων και του πετρελαίου υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση του κινεζικού ΑΕΠ, ενώ μεγαλύτερα κέρδη εμφανίζει η γερμανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι κινήσεις αναδιάρθρωσης της Deutsche Bank φαίνεται πως ικανοποιούν τους επενδυτές, αλλά και μετά το deal Wincor Nixdorf.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται αυτήν την εβδομάδα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, εν αναμονή των επόμενων κινήσεών της, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και έχουν αρχίσει να αυξάνονται οι φωνές που μιλούν για ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,5% υψηλότερα στις 365 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,37% στις 4.720 μονάδες και κατά 0,86% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.191 μονάδες. Αντιθέτως, χαμηλότερα κατά 0,16% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.368 μονάες.

Υψηλότερα κατά 0,04% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 10.235 μονάδες, κατά 0,17% ο πορτογαλικός PSI στις 5.397 μονάδες και κατά 0,5% ο ιταλικός FTMIB στις 22.460 μονάδες.

Κέρδη μεγαλύτερα του 3% καταγράφει η μετοχή της Metro μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, η μετοχή της Wincor Nixdorf κάνει ράλι έως 21,7% μετά το deal με την αμερικανική Diebold, κέρδη 3,7% καταγράφει η μετοχή της Deutsche Bank, ενώ αντιθέτως χαμηλότερα κατά περίπου 1% κινούνται οι μετοχές των Antofagasta και Glencore.

Εξάλλου, άνοιγμα σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο "δείχνουν" τα futures της Wall Street, με τα futures του S&P 500, του Dow Jones και του Nasdaq να κινούνται 0,1% χαμηλότερα.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v