Εορταστικό κλίμα στις ευρωαγορές

Ανοδική κίνηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της χθεσινής θετικής συνεδρίασης της Wall Street. Θετικό ξεκίνημα της αμερικανικής αγοράς δείχνουν τα futures. Πώς θα λειτουργήσουν οι αγορές αύριο και τα Χριστούγεννα.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ώθηση από τη Wall Street αλλά και από τις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου, που ανακάμπτουν λόγω της ανόδου της τιμής του χαλκού.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,72% στις 362 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 1,71% στις 6.187 μονάδες, κατά 1,72% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.646 μονάδες και κατά 1,65% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.662 μονάδες.

Κέρδη 2,09% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 9.612 μονάδες, 1,06% για τον πορτογαλικό PSI στις 5.315 μονάδες και 1,09% για τον ιταλικό FTMIB στις 21.289 μονάδες.

Νωρίτερα σήμερα η γαλλική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε τα στοιχεία για το ΑΕΠ της χώρας, το οποίο αυξήθηκε κατά 0,3% το γ' τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500 (+0,3%), Dow Jones (+0,4%) και Nasdaq (+0,3%). 

Πώς θα λειτουργήσουν οι αγορές παραμονή Χριστουγέννων και Χριστούγεννα

Σημειώνεται ότι αύριο, παραμονή Χριστουγέννων, αρκετές θα είναι οι αγορές παγκοσμίως που είτε δεν θα ανοίξουν, ή θα κλείσουν νωρίτερα.

Στην Ευρώπη, αύριο το Λονδίνο και το Παρίσι θα κλείσουν νωρίτερα, ενώ η Φρανκφούρτη δεν θα ανοίξει. Τα Χριστούγεννα δεν θα λειτουργήσει καμία ευρωπαϊκή αγορά. Κλειστή θα παραμείνει η χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου και τη Δευτέρα, λόγω του Boxing Day.

Στις ΗΠΑ, ο NYSE και ο Nasdaq θα κλείσουν αύριο νωρίτερα, ενώ κλειστές θα είναι οι αγορές ομολόγων τόσο αύριο όσο και την Παρασκευή.

Στην Ασία, το Τόκιο παραμένει σήμερα κλειστό λόγω των γενεθλίων του Αυτοκράτορα, ενώ η ιαπωνική αγορά θα λειτουργήσει κανονικά τόσο αύριο όσο και τα Χριστούγεννα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v