Ράλι άνω του 4% σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη

Κέρδη κατέγραψαν όλοι οι κλάδοι, με πρωταγωνιστή τις τράπεζες που έφτασαν να ενισχύονται κατά περισσότερο από 7%. Ιδιαίτερα ευμετάβλητη η κατάσταση, προειδοποιούν οι αναλυτές.

Τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων δέκα μηνών κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με τους δείκτες να κάνουν λίγο πριν το κλείσιμο "άλμα" που ξεπέρασε και το 4%, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν επιστροφή της στήριξης προς την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 3,65% στις 337 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη 3,04% στις 6.204 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού με 3,50% στις 4.340 μονάδες με 3,43% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX έκλεισε ενισχυμένος κατά 3,41% στις 8.647 μονάδες και ο ιταλικός FTMIB κατά 2,54% στις 17.353 μονάδες.

Κέρδη κατέγραψαν όλοι οι κλάδοι, με πρωταγωνιστή τις τράπεζες. Η μετοχή της Royal Bank of Scotland κατέγραφε κέρδη άνω του 7%, της Banco Comercial Portugues 12%, της Deutsche Bank 5,3% και της Lloyds Banking Group 7,6%.

Ώθηση στις μετοχές έδωσαν οι δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου, που έδειξαν ότι η ψήφος υπέρ της παραμονής στην ΕΕ παίρνει μικρό προβάδισμα.

Πάντως, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η κατάσταση στις αγορές είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητη και πως αν η επόμενη δημοσκόπηση δώσει προβάδισμα στο Brexit, θα εξαφανιστούν γρήγορα τα σημερινά κέρδη.

Υψηλότερα κατά 2% κινήθηκε η μετοχή της Bayer, κατά 8% της Ubisoft Entertainment, κατά 3% της Vivendi και κατά 4% της Volkswagen, για λόγους που δεν σχετίζονται με το βρετανικό δημοψήφισμα.

Σημειώνεται πως σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στη Γερμανία, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, αλλά μειώθηκαν κατά 2,7% σε ετήσια βάση τον Μάιο. Επίσης, η Bundesbank προειδοποίησε για απότομη πτώση του ρυθμού ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας το β' τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v