Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές

Πιέσεις σε Lufthansa και Vodafone, ενώ η μετοχή της Volkswagen ενισχύεται έως 4%, παρά τις πληροφορίες για σύλληψη στελέχους της. Αυξήθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές του κλάδου ταξιδιών και αναψυχής να πιέζονται σημαντικά μετά την πτώση 5,1% της μετοχής της Deutsche Lufthansa, ενώ η μείωση της τιμής στόχου για τη Vodafone από την UBS οδηγεί χαμηλότερα τις μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία γνωστοποίησε πως τα κόστη της για τα καύσιμα φέτος θα αυξηθούν, ενώ δεν έδωσε πρόβλεψη για τα κέρδη του τρέχοντος έτους.

Αντιθέτως, η μετοχή της Volkswagen ενισχύεται κατά 4%, παρά τα δημοσιεύματα για τη σύλληψη στελέχους της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, η Eurostat ανακοίνωσε τα στοιχεία για την ανεργία, η οποία παρέμεινε αμετάβλητη τον Νοέμβριο, ενώ τα στοιχεία από τη Γερμανία έδειξαν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και των εξαγωγών.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,6% στις 363 μονάδες, οριακές απώλειες για τον FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.209 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,6% στις 11.529 μονάδες και κατά 0,8% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.871 μονάδες. Πτώση 1,37% για τον ιταλικό FTMIB στις 19.414 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά περίπου 0,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v