Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Η αποτυχία Τραμπ να περάσει τη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας προκαλεί ερωτήματα για την ικανότητά του να περάσει άλλες μεταρρυθμίσεις. Νίκη της Μέρκελ στο πρώτο "crash-test" με Σουλτς. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Με πτωτικές διαθέσεις ξεκινά η εβδομάδα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση μετά την αποτυχία του Ντόναλντ Τραμπ να περάσει την μεταρρύθμιση που ήθελε στον τομέα της Υγείας. Η αποτυχία αυτή εγείρει ερωτήματα ως προς το αν θα μπορέσει να περάσει τις περικοπές φόρων και τις αυξήσεις δαπανών για υποδομές που θέλει.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι αγορές και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, με το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ να εξασφαλίζει νίκη με διαφορά 11,1 μονάδων από το κόμμα του Μάρτιν Σουλτς στις περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο του Ζάαρλαντ.

Από το «μέτωπο» των επιχειρήσεων, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του κλάδου των τηλεπικοινωνιών Ofcom επέβαλε πρόστιμο 42 εκατ. στερλινών στην BT, ενώ η EasyJet θα ανακοινώσει εντός των επόμενων εβδομάδων την τοποθεσία της νέας ευρωπαϊκής της έδρας.  

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Ifo για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάρτιο ήταν καλύτερα του αναμενόμενου.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,45% στις 374 μονάδες, κατά 0,68% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου τις 7.286 μονάδες, κατά 0,26% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.007 μονάδες και κατά 0,73% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.975 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά 0,7-0,8%.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v