Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο χάνει 0,2%, το Παρίσι κερδίζει 0,4%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 0,4%. Aύριο, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, οι ευρωπαϊκές αγορές και η Wall Street θα παραμείνουν κλειστές.

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, καθώς το επίκεντρο των επενδυτών είναι στραμμένο στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και στη συνέντευξη Τύπου της προέδρου της, Κριστίν Λαγκάρντ.

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο χάνει 0,2%, το Παρίσι κερδίζει 0,4%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 0,4%.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, οι ευρωπαϊκές αγορές και η Wall Street θα παραμείνουν κλειστές. 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να διατηρήσει την ταχύτερη απόσυρση των μέτρων τόνωσης καθώς δίνει προτεραιότητα στον περιορισμό του πληθωρισμού έναντι των αυξανόμενων κινδύνων για την οικονομία της ηπείρου από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο πιθανότατα θα αποστασιοποιηθεί από σημαντικές αποφάσεις σήμερα. Ο επικεφαλής της Bundesbank Joachim Nagel λέει ότι η συνεδρίαση του Ιουνίου, όπου οι νέες προβλέψεις θα πρέπει να ρίξουν περισσότερο φως στις επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας, θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα νομισματικής πολιτικής.

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές πετρελαίου κινούνται 1% χαμηλότερα, στα 102 δολάρια το αμερικανικό αργό και στα 107 το μπρεντ, ενώ το φυσικό αέριο χάνει 2%, στα 102 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v