Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε υψηλότερα 0,4%, με τους τομείς των ταξιδιών και της τεχνολογίας να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με άνοδο την Πέμπτη με τους επενδυτές να συνεχίζουν να «χωνεύουν» τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων ενώ παράλληλα έχουν το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στην Ουκρανία. 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε υψηλότερα 0,4%, με τους τομείς των ταξιδιών και της τεχνολογίας  να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη. 

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινήθηκε 1,13% υψηλότερα στις 7.509 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 1,35% στις 13.979 μονάδες, ενώ ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,98% στις 6.508 μονάδες. 

Στον ευρωπαϊκό Νότο ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με άνοδο 0,95% στις 24.055 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX ενισχύθηκε 0,41% στις 8.512 μονάδες.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με απώλειες για τις ευρωπαϊκές μετοχές καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την Ουκρανία και τις προμήθειες ενέργειας στην περιοχή μετά την απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει τις ροές φυσικού αερίου προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία.

Η Gazprom ενημέρωσε τις δύο χώρες ότι διέκοψε τις προμήθειες επειδή είχαν αρνηθεί να πληρώσουν για το φυσικό αέριο σε ρούβλια, όπως ζήτησε πρόσφατα η Μόσχα. Η κίνηση ώθησε τις ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου υψηλότερα και το ευρώ χαμηλότερα, με το ενιαίο νόμισμα να υποχωρεί σε χαμηλό πέντε ετών έναντι του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v