Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι αγορές ανησυχούν για την προοπτική μιας επικείμενης ύφεσης και μιας δυνητικά παρατεταμένης περιόδου υποτονικής οικονομικής ανάπτυξης, στη σκιά του πληθωρισμού και των κινήσεων των κεντρικών τραπεζών με τα υψηλότερα επιτόκια.

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Διστακτικά βήματα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τους ποικίλους οικονομικούς ανέμους που θα επικρατήσουν το 2023.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ενισχύθηκαν την Τρίτη, αφού η Κίνα ανακοίνωσε επίσημα ότι θα τερματίσει την καραντίνα για τους ταξιδιώτες στις 8 Ιανουαρίου.

Ο βρετανικός FTSE 100 ήταν κλειστός λόγω αργίας την Τρίτη και άνοιξε την Τετάρτη.

O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,3%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ανεβαίνει 0,8%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχωρεί οριακά 0,08% και ο CAC 40 στο Παρίσι κερδίζει οριακά 0,07%.

Με τρεις συνεδριάσεις να απομένουν για να κλείσει το έτος, οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές έχουν υποστεί ένα θλιβερό 2022 καθώς οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες παλεύουν να αντιμετωπίσουν τον υπερβολικά υψηλό πληθωρισμό.

Οι αγορές είναι επιφυλακτικές για την προοπτική μιας επικείμενης ύφεσης και μιας δυνητικά παρατεταμένης περιόδου υποτονικής οικονομικής ανάπτυξης, με έναν οικονομολόγο να λέει στο CNBC την Τρίτη ότι οι περισσότερες μεγάλες οικονομίες θα ήταν «τυχερές» να επιτύχουν αύξηση του ΑΕΠ 1% ετησίως για μεγάλο μέρος του επόμενου δεκαετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v