Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, αφού ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν θα επαναληφθούν σήμερα, μετά την απόφασή του να ακυρώσει προγραμματισμένη επίθεση κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε πτώση των τιμών του πετρελαίου, περιορίζοντας τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τις προοπτικές των επιτοκίων. Το μπρεντ χάνει 5,3%, στα $83,2, ενώ το αμερικανικό αργό με πτώση 6,2%, βρίσκεται στα $79,3.
H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδίνο χάνει 0,1%, το Παρίσι θετικά κατά 0,7%, η Μαδρίτη επίσης, το Μιλάνο υψηλότερα κατά 0,6%.
Στην Ευρώπη, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία και τον πληθωρισμό στην Τουρκία, καθώς και τις τελικές μετρήσεις του δείκτη PMI μεταποίησης από ολόκληρη την περιφέρεια.
Στο εταιρικό μέτωπο, η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca βρίσκεται σε συνομιλίες με την αμερικανική ανταγωνίστριά της Bristol Myers Squibb για ενδεχόμενη συγχώνευση.
Η συμφωνία θα δημιουργούσε έναν από τους μεγαλύτερους φαρμακευτικούς ομίλους στον κόσμο, με αποτίμηση σχεδόν 400 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της AstraZeneca χάνει 7% μετά τη δημοσίευση της είδησης.