Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια κέρδη Ευρώπης-futures Wall Street

Οριακά κέρδη σημειώνουν οι ευρωαγορές αλλά και τα futures της Wall Street, εν αναμονή σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων για τις ΗΠΑ. Πιέσεις στις τράπεζες λόγω εκτιμήσεων ΕΚΤ και ΑΜΚ Εθνικής Τράπεζας.

Ήπια άνοδο καταγράφουν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, παρά τις πιέσεις που ασκούνται σε τραπεζικούς ομίλους και μάλιστα αρκετά διεθνή πρακτορεία να δηλώνουν ότι υπάρχει «υπαιτιότητα» για αυτήν την πορεία και της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως σημειώνει στο σχόλιό του για τις ευρωπαϊκές αγορές το Reuters, η ανακοίνωση της ΑΜΚ από την Εθνική Τράπεζα επανέφερε στο προσκήνιο την ανησυχία για την «υγεία» των ισολογισμών των τραπεζών.

Άλλωστε η μετοχή της ελληνικής τράπεζας έφθασε να υποχωρεί έως και 12%. Αρκετά ισχυρές πιέσεις για το σύνολο των ευρωπαϊκών τραπεζών, με την UBS να υποχωρεί 2,7%, την ING Groep κατά 5%, την Societe Generale 2% και την Unicredit 1,9%.

Σαφώς αρνητική επίδραση στην πορεία των τραπεζών και η εκτίμηση της ΕΚΤ, ότι οι ευρωπαϊκοί όμιλοι θα έχουν επιπλέον επισφάλειες 283 δισ. δολαρίων φέτος και το 2010.

Την αρνητική επίδραση των τραπεζών «απορροφά» η καλή πορεία των αμυντικών κλάδων, με την μετοχή της Vodafone να ενισχύεται 1,6%, της Sanofi-Aventis πλησίον του 2% και της E.ON κατά 0,7%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει κέρδη 0,5% στις 4.915 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,8% στις 4.360 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,5% υψηλότερα στις 3.238 μονάδες.

Σταθεροποιητικές τάσεις ασκούνται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,2%, όσο ακριβώς και ο S&P 500, ενώ κατά 0,3% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των ανακοινώσεων για την πορεία του δείκτη τιμών παραγωγού Μαΐου για τις ΗΠΑ, τις νέες κατοικίες για τον ίδιο μήνα, τις οικοδομικές άδειες Μαΐου και την βιομηχανική παραγωγή, επίσης, Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο