Τραπεζικό ράλι στην Ευρώπη

Ράλι στον τραπεζικό κλάδο, με «ηγέτη» την UBS, οδηγεί σε υψηλά κέρδη τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σε πορεία ανόδου κινούνται και τα futures της Wall Street.

Η τραπεζική ανάκαμψη «συμπαρασύρει» σε άνοδο το σύνολο των ευρωπαϊκών δεικτών, με την UBS να αποδεικνύεται ο πραγματικός ηγέτης, καθώς η μετοχή της ενισχύεται υψηλότερα του 5% και μάλιστα για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Κέρδη 0,2% για τον ευρύτερο ευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο τέσσερα προς τρία.

«Βιώσαμε μία εβδομάδα ιδιαίτερα έντονων διακυμάνσεων. Σαφώς η αγορά παραμένει νευρική. Πιθανώς να υπάρξει περισσότερη ηρεμία στις επόμενες εβδομάδες», υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Bloomberg ο κ. David Buik, αναλυτής της BGC Partners.

Άνοδος 1,68% για τον DAX 300 ο οποίος διαμορφώνεται στις 5.400 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 1,16% στις 4.811 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,59% υψηλότερα στις 5.461 μονάδες.

Θετική πορεία ακολουθούν, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street. Κέρδη 0,5% για τον Dow Jones, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,65$ και τον Nasdaq να καταγράφει κέρδη 0,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο