Ελλάδα και πετρέλαιο δίνουν ώθηση στις ευρωαγορές

Θετικά υποδέχονται οι ευρωαγορές τις χθεσινές ανακοινώσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, αδιαφορώντας για τα απογοητευτικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας και της Γαλλίας. Υψηλότερα το πετρέλαιο, λόγω των προβλημάτων στην παραγωγή του Καναδά. Ανοδικά τα futures της Wall.

Ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται όχι μόνο στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στην εξέλιξη της κρίσης χρέους της Ελλάδας, αδιαφορώντας για ορισμένα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

Την ανοδική κίνηση των δεικτών στηρίζει και η τιμή του πετρελαίου, που κινείται σε υψηλότερο επίπεδο λόγω των προβλημάτων στην παραγωγή του Καναδά, τα οποία αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για νέα άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,26% στις 337 μονάδες, κατά 0,77% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.161 μονάδες, ενώ κέρδη 1,05% καταγράφει ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.367 μονάδες και 1,03% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.083 μονάδες.

Όλοι οι κλάδοι του Stoxx κινούνται ανοδικά, με τις μετοχές των κλάδων βασικών μετάλλων, τραπεζών και ενέργειας να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη. Από τις τράπεζες, η Credit Suisse ενισχύεται κατά 5,21% μετά την ανακοίνωση μικρότερης του αναμενόμενου ζημίας.

Νωρίτερα, η Γερμανία ανακοίνωσε πτώση 1,3% της βιομηχανικής παραγωγής της για τον Μάρτιο, πτώση πολύ μεγαλύτερη του αναμενόμενου, ενώ στη Γαλλία η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε απρόσμενα κατά 0,3% τον ίδιο μήνα.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο «δείχνουν» τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v