Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το Brexit. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Ήπιες μεταβολές σε αρνητικό έδαφος για τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής.

Σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Allianz, Telecom Italia, Arcelor Mittal κ.α., με την Allianz να εμφανίζει διψήφια πτώση κερδών το γ’ τρίμηνο λόγω αποζημιώσεων για φυσικές καταστροφές.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, με τις δυο πλευρές να ευελπιστούν να αρθεί το αδιέξοδο πριν το τέλος του έτους. Χθες, ηκυβέρνηση υπό την Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μια τροπολογία στον νόμο για την αποχώρηση από την ΕΕ, ο οποίος συζητείται στο κοινοβούλιο, βάσει της οποίας το διαζύγιο θα τεθεί σε εφαρμογή στις 23:00 ώρα Γκρίνουιτς της 29ης Μαρτίου 2019.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,25% χαμηλότερα στις 389 μονάδες, κατά 0,28% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.463 μονάδες, κατά 0,3% ο CAC στις 5.389 μονάδες και κατά 0,1% ο DAX στις 13.167 μονάδες.

Πτωτικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν έως 0,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v