Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με στήριξη από το πετρέλαιο

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαικά χρηματιστήρια με τις εντυπώσεις να κλέβει ο δείκτης MIB στο Μιλάνο (+1,54%). Οριακή πτώση για τον IBEX στη Μαδρίτη. Σε υψηλό τεσσάρων ετών το Brent.

Κέρδη στις ευρωαγορές με στήριξη από το πετρέλαιο

Ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με ώθηση από τον ενεργειακό κλάδο μετά τη νέα άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

Ειδικότερα, οι ενεργειακές μετοχές ενισχύθηκαν 1,7% την ώρα που η τιμή του Brent κινείται σε νέο υψηλό τεσσάρων ετών σημειώνοντας άνοδο 0,9% στα 81,95 δολ. και το αργό WTI κερδίζει 0,1% στα 72,13 δολ.

Επιπλέον οι επενδυτές δίνουν έμφαση στις εμπορικές εξελίξεις ΗΠΑ-Κίνας.

Σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου της Κίνας Wang Shouwen δήλωσε ότι θα εξαρτηθεί από τη θέληση των ΗΠΑ αν θα ξεκινήσουν οι εμπορικές συνομιλίες.

Επιπλέον, οι φήμες παραίτησης του υφυπουργού Δικαιοσύνης Ροντ Ρόσενστέιν είχαν οδηγήσει σε πτώση τη Wall Street την Δευτέρα. Ο Λευκός Οίκος δεν διέψευσε τις φήμες αλλά ανακοίνωσε συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρόσενστέιν την Πέμπτη.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και το Brexit. Σήμερα η Τερέζα Μέι αναμένεται να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ για να συζητήσουν μεταξύ άλλων για θέματα εμπορίου και για το Brexit.

Στο εταιρικό μέτωπο, ποσοστό 29,1% του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky απέκτησε η Comcast, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του χρηματιστηρίου στο Λονδίνο. «Ως αποτέλεσμα της αγοράς, η Comcast κατέχει συνολικά 499.571.959 μετοχές του Sky, αντιπροσωπεύοντας 29,1%», μεταδίδει το CNBC. H εταιρεία θέλει τώρα να προχωρήσει σε περαιτέρω αγορές μετοχών του Sky, στην τιμή των 22,60 δολαρίων ανά μετοχή.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ανάπτυξη 2% προβλέπει για την Γερμανική Οικονομία φέτος, από 2,25% που εκτιμούσε ότι θα είναι προηγουμένως, η Ομοσπονδιακή Ένωση Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI). Αναμένει ότι οι εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 3,5% σε πραγματικούς όρους, χαμηλότερα από την εκτίμηση για ενίσχυση 5%.

Στα χρηματιστήρια, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,46% στις 383 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,66% στις 7.507 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 0,19% στις 12.374 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με άνοδο 0,05% στις 5.479 μονάδες.

Παράλληλα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης σημείωσε πτώση 0,2% στις 9.493 μονάδες ενώ ο δείκτης MIB του Μιλάνου κατέγραψε κέρδη 1,54% στις 21.668 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.205 δολ./oz. και στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ κινείται ανοδικά 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,1772 δολ. από 1,1749 την Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v