Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή πτώση στις ευρωαγορές

Πτώση στο νήμα σημείωσε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Αρνητικά πρόσημα στα χρηματιστήρια σε Παρίσι και Μιλάνο. Άνοδος για FTSE 100. "Βουτιά" 3% για το πετρέλαιο.

Οριακή πτώση στις ευρωαγορές

Με μικρές απώλειες κινήθηκε ο Stoxx 600 καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την ανάμιξη τεχνολογικών κολοσσών στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι ευρωαγορές κινήθηκαν ανοδικά μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να δώσει παράταση τριών μηνών στη συνεργασία των αμερικανικών επιχειρήσεων με τη Huawei, σε μία προσπάθεια να περιοριστούν οι συνέπειας για την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από τον αποκλεισμό της από την αμερικανική αγορά.

Στο μεταξύ, ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε ότι ξεκινά ένας «νέος μακρύς Μάρτης», υπονοώντας ότι δεν θα υπάρξει σύντομα τέλος στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.

Πίσω στην Ευρώπη, η Βρετανία θα δημοσιεύσει την Παρασκευή τη νομοθεσία για την εφαρμογή της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ανακοίνωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, την Τετάρτη, στο κοινοβούλιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το αποκαλούμενο Νομοσχέδιο Συμφωνίας Αποχώρησης (Withdrawal Agreement Bill) πρέπει να εγκριθεί για να γίνει νόμος, με πλειοψηφία από το κοινοβούλιο.

Το νομοσχέδιο έχει δεχθεί σφοδρή κριτική, παρά τις προσπάθειες από τη Μέι να διευρύνει την αποδοχή του και να ξεπεραστούν οι διαιρέσεις στο κοινοβούλιο, όσον αφορά τον σωστό δρόμο αποχώρησης από την ΕΕ.

Στο εταιρικό μέτωπο, η British Steel τέθηκε σήμερα σε καθεστώς εκκαθάρισης, θέτοντας σε κίνδυνο 25.000 θέσεις εργασίας ύστερα από την κατάρρευση των συνομιλιών με τη βρετανική κυβέρνηση με στόχο τη συμφωνία για τη χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε μόλις 0,08% στις 379 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,07% στις 7.334 μονάδες, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,21% στις 12.168 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,12% στις 5.378 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε χαμηλότερα 0,07% στις 9.232 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε απώλειες 0,61% στις 20.573 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 3% στα 61,27 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.278 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1157 από 1,1162 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v