Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Οριακά υψηλότερα κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Παρίσι ενώ μικρή υποχώρηση σημείωσε ο γερμανικός δείκτης DAX 30. Στο επίκεντρο το εμπόριο. Άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό.

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές για άλλη μια φορά να επικεντρώνονται στο εμπόριο.

Νωρίτερα, Κίνα και ΗΠΑ είχαν ακόμη μία τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν «την επίλυση βασικών ζητημάτων», σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Στο μεταξύ, ανοδικά κινείται το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον οργανισμό μελετών αγοράς GfK, εν μέσω ενισχυμένων προσδοκιών για την οικονομία και το εισόδημα.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, ο δείκτης αναμένεται να αυξηθεί στις 9,7 μονάδες τον Δεκέμβριο, από 9,6 τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal ανέμεναν 9,6 μονάδες.

Επιπλέον, πρόστιμο 43,9 εκατ. στερλίνες (56,3 εκατ. δολάρια) επέβαλε στη βρετανική μονάδα της Citigroup η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) – το μεγαλύτερο στην ιστορία της - αναφέροντας ότι έκανε «σημαντικά λάθη» στα στοιχεία που ανακοίνωσε σχετικά με το κεφάλαιο και τη ρευστότητά της, κατά τη διάρκεια τεσσάρων ετών.

Σύμφωνα με την ΒοΕ, υπήρχαν σημαντικές ελλείψεις στα συστήματα που χρησιμοποιούσαν για να αναφέρουν χρηματοοικονομικές πληροφορίες στις ρυθμιστικές αρχές.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε μόλις 0,1% στις 408 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,09% στις 7.403 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,08% στις 13.236 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,08% στις 5.924 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,2% στα 58,09 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.458 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1014 από 1,1015 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v