Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωταγωνιστές οι πωλητές στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Πιέσεις στο πετρέλαιο και άνοδος για τον χρυσό. Ενισχύεται το ευρώ.

Πρωταγωνιστές οι πωλητές στις ευρωαγορές

Απώλειες στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στη Fed.

Ειδικότερα, οι επενδυτές δεν αναμένουν κάποια σημαντική αλλαγή στην άσκηση νομισματικής πολιτικής από την Κεντρική Τράπεζα την ώρα που τα επιτόκια βρίσκονται κοντά στο μηδέν και συνεχίζονται οι αγορές ομολόγων. Ωστόσο οι επενδυτές περιμένουν από την Fed να προχωρήσει σε προβλέψεις για την οικονομία και τα επιτόκια.

Στο μεταξύ, ένα σχέδιο προκειμένου να αντιμετωπίσουν κόκκινα δάνεια που δυνητικά μπορεί να φτάσουν τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, καταρτίζουν τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Το εγχείρημα, που έρχεται την ώρα που η Ευρώπη κινητοποιεί τρισεκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει την οικονομία της περιοχής, στόχο έχει να προστατέψει τις εμπορικές τράπεζες από μια δεύτερη επίπτωση της κρίσης, στην περίπτωση που η αυξανόμενη ανεργία «πνίξει» τα έσοδα που απαιτούνται για την αποπληρωμή δανείων.

Στο εταιρικό μέτωπο, σε ζημιές γύρισε η Inditex, μητρική εταιρεία της γνωστής αλυσίδας ρούχων Zara, το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, καθώς οι πωλήσεις υποχώρησαν σημαντικά, λόγω πανδημίας κορωνοϊού.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, η ισπανική εταιρεία-γίγαντας στο λιανεμπόριο ανακοίνωσε καθαρή ζημιά 409 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου. Εναν χρόνο πριν, είχε καθαρά κέρδη 736 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η ζημιά θα είναι μικρότερη και πως θα φτάσει τα 161 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το FactSet.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,38% στις 368 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,1% στις 6.329 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε χαμηλότερα 0,7% στις 12.530 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,82% στις 5.053 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,6% στα 38,70 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει οριακή άνοδο 0,1% στα 1.723 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,3% έναντι του δολαρίου στο 1,1371 από 1,1338 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v