Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη μέρα ανόδου στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε ο ευρωπαικός δείκτης Stoxx 600 για τρίτη διαδοχική μέρα. Οριακή πτώση για τον FTSE 100 του Λονδίνου. Ενισχύεται το ευρώ.

Τρίτη μέρα ανόδου στις ευρωαγορές

Κέρδη στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ προκειμένου να εγκριθεί το πακέτο βοήθειας ύψους 1,9 τρις. δολ. για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επιπλέον θετικός ήταν ο αντίχτυπος και από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος κινήθηκε στα επίπεδα που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,4% στις 422 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα 0,07% στις 6.725 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,71% στις 14.540 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,11% στις 5.990 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Adidas αναμένει ανάκαμψη στις πωλήσεις για φέτος μετά τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 οι οποίες οδήγησαν στην πρώτη πτώση των πωλήσεων τα τελευταία 8 χρόνια.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι πωλήσεις της υποχώρησαν πέρυσι κατά 16% καθώς τα καταστήματα λιανικής έκλεισαν για μήνες σε πολλές χώρες, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Aυτό οδήγησε σε ετήσια πτώση κατά 72% τα λειτουργικά κέρδη, τα οποία έφτασαν στα 751 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη δέχθηκαν χτύπημα 78% την περασμένη χρονιά, όπως ενημέρωσε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικών ειδών στον κόσμο.

Επιπλέον, η Inditex, η ιδιοκτήτρια εταιρία των καταστημάτων Zara, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά της κέρδη κατέγραψαν βουτιά 70% το 2020 στο 1,1 δισ. ευρώ, μια μείωση μεγαλύτερη της αναμενόμενης, ύστερα από ένα χρόνο αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε όλο τον κόσμο και χαμηλής ζήτησης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα καθαρά κέρδη τέταρτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 53% στα 435 εκατ. ευρώ με πωλήσεις 6,3 δισ. ευρώ καθώς οι περιορισμοί στις αγορές επανήλθαν σε ισχύ στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου, σύμφωνα με την εταιρία.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 1% στα 63,45 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,1% στα 1.717 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1922 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v