Τέταρτη σερί άνοδος στις ευρωαγορές

Σε ανοδική τροχιά παρέμειναν οι ευρωαγορές με τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Παρίσι να πιάνουν νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό. Υποχωρεί το ευρώ.

Τέταρτη σερί άνοδος στις ευρωαγορές

Κέρδη στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις δηλώσεις Λαγκάρντ και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, η πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σκοπεύει να αυξήσει το κόστος δανεισμού κατά 50 μονάδες βάσης τον επόμενο μήνα.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις, σκοπεύουμε να αυξήσουμε τα επιτόκια κατά άλλες 50 μονάδες βάσης στην επόμενη συνάντησή μας τον Μάρτιο», είπε η Λαγκάρντ στους βουλευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Στρασβούργο. «Στη συνέχεια θα αξιολογήσουμε τη μετέπειτα πορεία της νομισματικής μας πολιτικής», συμπλήρωσε.

Στο εταιρικό μέτωπο, καθαρά κέρδη 472 εκατ. ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο ανακοίνωσε η Commerzbank, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών ενώ δήλωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να συνεχίσει να αυξάνει τα κέρδη φέτος.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα έσοδα αυξήθηκαν στα 2,36 δισ. ευρώ λόγω ανόδου των εσόδων από δανεισμό μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου, ανέφερε η γερμανική τράπεζα την Πέμπτη. Ηταν ακριβώς κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,19% στις 465 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,18% στις 8.012 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,18% στις 15.533 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,89% στις 7.366 μονάδες.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο FTSE 100 πέρασε πάνω από το προηγούμενο υψηλό των 8.020 μονάδων και ο CAC 40 πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ των 7.387 μονάδων.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αργό WTI ενισχύεται 2% στα 78,72 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.846 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0682 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v