Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τον πληθωρισμό

Ανοδική τροχιά ακολούθησαν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια την 2η μέρα του Μαρτίου. Υψηλότερα η τιμή του πετρελαίου. Πιέσεις στο ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τον πληθωρισμό

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την έστω οριακή πτώση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο 8,5% τον Φεβρουάριο από 8,6% τον προηγούμενο μήνα.

Ο πληθωρισμός υποχώρησε λιγότερο από το αναμενόμενο - οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 8,2% - ενισχύοντας τις εκτιμήσεις που θέλουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συνεχίσει να ανεβάζει τα επιτόκια με γρήγορο ρυθμό.

Στο μεταξύ, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ιγνάσιο Βίσκο, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι πρέπει να συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια στη μάχη τους με τον πρωτοφανή πληθωρισμό της εποχής του ευρώ.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σύσφιξη του νομισματικού προσανατολισμού της ευρωζώνης πρέπει να συνεχιστεί για να διασφαλιστεί ότι η προσωρινή αύξηση του πληθωρισμού που προκαλείται από ένα σοκ προσφοράς δεν θα γίνει πιο επίμονο φαινόμενο που συντηρείται από παράγοντες ζήτησης», δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ιταλίας.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,51% στις 460 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,37% στις 7.944 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,15% στις 15.327 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,69% στις 7.284 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αργό WTI ενισχύεται 0,8% στα 78,28 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,1% στα 1.844 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,7% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0595 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v