Ανοδικά ελβετικό φράγκο και γεν λόγω Ιράκ

Στην ασφάλεια του ελβετικού φράγκου και του γεν στρέφονται σήμερα οι επενδυτές. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ. Προβληματίζουν οι εξελίξεις στο Ιράκ.

Ενισχύονται γεν και ελβετικό φράγκο καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε τοποθετήσεις περιορισμένου ρίσκου, μετά την έγκριση του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα για στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές στο Βόρειο Ιράκ.

Ωστόσο η αρχική ισχυρή άνοδος του γεν έναντι του δολαρίου περιορίστηκε αισθητά μετά από δημοσίευμα ότι η Ρωσία προτίθεται να μεσολαβήσει μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και των αυτονομιστών προκειμένου να τερματιστούν οι συγκρούσεις.

Αναλυτικά, το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται 0,2% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 101,95 γεν, έχοντας πιάσει νωρίτερα υψηλό αντίστοιχο της 24ης Ιουλίου στα 101,51.

Επιπλέον, με μικρές διακυμάνσεις κινείται πλέον το γεν έναντι του ευρώ στα 136,49 αφού πρώτα είχε φτάσει να ενισχύεται σε υψηλό αντίστοιχο της 21ης Νοεμβρίου στα 135,73 γεν.

Παράλληλα, το δολάριο υποχώρησε 0,2% σε σχέση με το ευρώ στο 1,3391 ενώ το ελβετικό φράγκο ενισχύθηκε 0,3% στα 90,66 σεντίμ ανά δολάριο.

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v