Ανακάμπτει το ευρώ έναντι του δολαρίου στο 1,2849

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με τις δηλώσεις Ντράγκι να προβληματίζουν τους επενδυτές. Ενισχύεται και η βρετανική λίρα. Σε χαμηλό επτά μηνών το αυστραλιανό δολάριο.

Περιορίζεται η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τη δήλωση του διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι ότι η ανάκαμψη στην ευρωζώνη χάνει τη δυναμική της.

Το ευρώ κινείται ανοδικά 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,2849 ενώ νωρίτερα ενισχυόταν έως 0,3%.

Στο μεταξύ, η βρετανική λίρα ενισχύεται έναντι του δολαρίου και του ευρώ καθώς οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων, μετά το δημοψήφισμα στη Σκοτία.

Ειδικότερα η στερλίνα σημειώνει άνοδο 0,3% σε σχέση με το δολάριο στο 1,6328. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε ενισχυθεί μόλις 0,1%. Παράλληλα η βρετανική λίρα κινείται ανοδικά και έναντι του ευρώ στις 78,64 πένες.

Επιπλέον, σε χαμηλό επτά μηνών υποχωρεί το αυστραλιανό δολάριο έναντι του αμερικανικού καθώς σημειώνει πτώση 0,7% στα 88,63 σεντς. Σημειώνεται ότι το εν λόγω νόμισμα κινήθηκε χαμηλότερα 2,7% τον προηγούμενο μήνα κατοχυρώνοντας τη χειρότερη απόδοση στα νομίσματα των ανεπτυγμένων χωρών.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v