Ανακάμπτει το δολάριο έναντι του ευρώ στο 1,0868

Ανοδική πορεία ακολουθεί το δολάριο έναντι του ευρώ στην έναρξη της εβδομάδας. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Ανακάμπτει το δολάριο από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της Fed για την άσκηση νομισματικής πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το δολάριο πιέστηκε έναντι του ευρώ εξαιτίας των απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ.

Από το καλοκαίρι του προηγούμενου έτους, το αμερικανικό νόμισμα έχει διαγράψει σταθερή ανοδική πορεία ωστόσο τις προηγούμενες μέρες τα κατώτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία στη στεγαστική αγορά και στην απασχόληση, οδήγησαν την ισοτιμία δολαρίου- ευρώ ακόμα και πάνω από το 1,09 δολ.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένει το ελληνικό ζήτημα με τις ανησυχίες πλέον να είναι έντονες για τη ρευστότητα που διαθέτει η χώρα.

Το δολάριο ενισχύεται 0,1% σε σχέση με το ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0870 δολ. έναντι 1,0873 την Παρασκευή. Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,0821 έως 1,0888 δολ.

Παράλληλα, το δολάριο σημειώνει άνοδο 0,2% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 119,2430 γεν από 118,9750 την προηγούμενη μέρα.

Επιπλέον, η ισοτιμία βρετανικής λίρας- δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,5182 από 1,5187 την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v