Τρίτη μέρα ανόδου για το δολάριο

Ενισχύεται το δολάριο για τρίτη διαδοχική μέρα σε σχέση με το ευρώ και το γεν. Κάτω από το 1,3 δολ. η στερλίνα. Στο επίκεντρο η απόφαση του ΟΠΕΚ.

Ανοδικά κινείται το δολάριο έναντι γεν, ευρώ και στερλίνας καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε τοποθετήσεις υψηλού ρίσκου μετά τη συμφωνία των χωρών μελών του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Ειδικότερα, το δολάριο ενισχύεται 0,9% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 101,58 γεν από 100,69 την προηγούμενη μέρα. Υπενθυμίζεται ότι το γεν θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας.

Στον αντίποδα, το δολάριο καταγράφει οριακή άνοδο 0,1% σε σχέση με το ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1212 δολ. από 1,1218 την Τετάρτη. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1198 έως 1,1238.

Παράλληλα, η στερλίνα υποχωρεί 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,2994 από 1,3019 την προηγούμενη μέρα.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε τη στερλίνα ως ευπαθές νόμισμα και αναμένουμε κι άλλη πτώση για τη λίρα τόσο έναντι του δολαρίου όσο και έναντι του ευρώ τους επόμενους μήνες», τόνισε η Jane Foley, αναλύτρια στη Rabobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v